ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ – АКТУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ КОЖНОГО ВЛІТКУ
![]() |
Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. З огляду на це слід: приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування; дотримуватися санітарно-гігієнічних правил; |
ретельно стежити за правильністю зберігання харчових продуктів та приготування страв.
Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.
У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.
Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.
Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі.
Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.