Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ЗА ІНІЦІАТИВИ УРЯДУ ЦІНИ НА ЛІКИ ВІД НАЙПОШИРЕНІШИХ ЗАХВОРЮВАНЬ БУДЕ ЗНИЖЕНО

На засіданні Уряду ухвалено низку рішень, спрямованих на зниження цін на ліки. Це черговий крок Уряду для забезпечення громадянам можливості отримувати доступне лікування

Зокрема, вже два роки діє програма «Доступні ліки», яка дає можливість отримувати ліки від хронічних захворювань безкоштовно або з незначною доплатою. Нею  користуються вже 7 мільйонів людей. На ціни препаратів, що увійшли в програму, було встановлено державне регулювання – вони не повинні перевищувати ціну аналогічних ліків в сусідніх країнах. 

ПРО ІНДЕКСИ СПОЖИВЧИХ ЦІН У ЛИСТОПАДІ 2017 РОКУ

З метою забезпечення гласності та прозорості роботи органів державної статистики і на виконання Законів України “Про індексацію грошових доходів населення” і “Про державну статистику” направляємо на Вашу адресу повідомлення Державної служби статистики України про величину індексу споживчих цін у листопаді 2017 року:

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ВЕРЕСНІ 2017 РОКУ

У вересні 2017 року індекс споживчих цін по області становив 102,1%, по Україні – 102,0%.

Відмітимо, що серед продуктів харчування найсуттєвіше  подорожчали яйця – на 37,4%. На 7,1%–1,5%  стали коштувати більше сало, пшоно, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, молоко, масло вершкове, рис, борошно. Водночас, на 4,9%–2,2% стали коштувати менше фрукти, крупи гречані, овочі, цукор. Ціни на безалкогольні напої зросли на 1,7%.

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ЛИПНІ 2017 РОКУ

У липні 2017 року індекс споживчих цін по області становив 100,3%, по Україні – 100,2%.

Відмітимо, що серед продуктів харчування найбільше подорожчали мед – на 11,7%, м'ясо птиці – на 7,6%, сало – на 5,9%, свинина – на 5,7%, яловичина – на 5,0%. На 2,7%–1,1% зросли в ціні соуси та приправи, кондитерські вироби з борошна, рис, фрукти. Водночас, помітно знизилися ціни на яйця – на 12,0% та овочі – на 8,1%. Зокрема, огірки подешевшали на 25,3%, помідори – на 21,5%, кабачки – на 16,0%, картопля – на 15,7%, капуста – на 6,1%. 

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У БЕРЕЗНІ 2017 РОКУ

У березні 2017 року індекс споживчих цін по області становив 101,6%, по Україні – 101,8%.

Слід відмітити, що на споживчому ринку області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%. Серед продуктів харчування на 8,1%–0,9% подорожчали фрукти, цукор, м'ясо та м’ясопродукти, сири, кисломолочна продукція, хліб і хлібопродукти, олія та жири. Водночас, знизилися ціни на яйця на 4,4%, овочі – на 2,2%, рибу та продукти з риби – на 1,1%.