Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ – АКТУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ КОЖНОГО ВЛІТКУ

Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку.

 З огляду на це слід:

приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;

дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;

ретельно стежити за правильністю зберігання харчових продуктів та приготування страв.

 Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.

У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.

Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі.

Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.