Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

Підсумки роботи галузі тваринництва за січень–березень 2014р.

 

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–березні 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 18,6 тис.т, молока – 84,7 тис.т, яєць – 96,2 млн.шт. Порівняно з січнем–березнем 2013р. виробництво м’яса збільшено на 12,0%, яєць –  на 6,1%, молока – на 0,2%.

У господарствах населення за січень–березень 2014р. вироблено 64,5% м’яса, 57,9% молока, 41,8% яєць від загального їх виробництва в області.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса, яєць та молока збільшено на 40,4%, 6,1% та 1,4% відповідно.

 Перевищили рівень січня–березня минулого року по виробництву м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 12 районів, з них найсуттєвіше – Ямпільського (у 29,6 раза), Шосткинського (у 3,4 раза), Глухівського (у 2,3 раза).

 Виробництво молока проти січня–березня 2013р. збільшилося у 11 районах області, а найсуттєвіше – в сільгосппідприємствах Глухівського (на 23,4%), Ямпільського (на 21,4%), Кролевецького (на 19,4%).