Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ПІДСУМКИ РОБОТИ ГАЛУЗЕЙ ТВАРИННИЦТВА СІЧНІ–КВІТНІ 2014Р.

 

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–квітні 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 25,3 тис.т, молока – 120,5 тис.т, яєць – 136,4 млн.шт. Порівняно з січнем–квітнем 2013р. виробництво м’яса збільшено на 9,1%, яєць – на 3,9%. Обсяг виробництва молока до січня–квітня 2013р. склав  99,8%.

У господарствах населення за січень–квітень 2014р. вироблено 64,4% м’яса, 58,8% молока, 48,9% яєць від загального їх виробництва в області.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса, яєць та молока збільшено на 30,4%, 1,2% та 0,4% відповідно.

Перевищили рівень січня–квітня 2013р. по виробництву м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 12 районів, з них найсуттєвіше – Ямпільського  (у 13,4 раза), Глухівського (у 2,7 раза), Шосткинського (у 2,2 раза).

Виробництво молока проти січня–квітня 2013р. збільшилося у 9 районах області, а найсуттєвіше – в сільгосппідприємствах Глухівського (на 19,9%), Великописарівського та Кролевецького (на 15,5%).