Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ПІДСУМКИ РОБОТИ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ЗА СІЧЕНЬ–ТРАВЕНЬ 2014Р.

 

За даними Головного управління статистики у Сумській області у  січні–травні 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 28,7 тис.т, молока – 166,4 тис.т, яєць – 182,3 млн.шт. Порівняно з січнем–травнем 2013р. виробництво м’яса збільшено на 10,0%, яєць – на 2,7%, молока – на 0,2%.

У господарствах населення за січень–травень 2014р. вироблено 62,0% м’яса, 59,9% молока, 53,9% яєць від загального їх виробництва в області.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса та молока збільшено на 29,8% та 2,0% відповідно. Обсяг виробництва яєць  до січня–травня 2013р. склав 99,6%.

Перевищили рівень січня–травня 2013р. по виробництву м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 13 районів, з них найсуттєвіше – Ямпільського (у 4,0 рази), Глухівського (у 2,8 раза), Шосткинського (у 2,2 раза).

Виробництво молока проти січня–травня 2013р. збільшилося у 11 районах області, а найсуттєвіше – в сільгосппідприємствах Глухівського (на 20,5%), Кролевецького (на 16,7%), Великописарівського (на 14,4%).