Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ПІДСУМКИ РОБОТИ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ЗА СІЧЕНЬ–ЧЕРВЕНЬ 2014Р.

 

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–червні 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 32,0 тис.т, молока – 210,6 тис.т, яєць – 225,8 млн.шт. Порівняно з січнем–червнем 2013р. виробництво м’яса збільшено                      на 10,0%, яєць – на 2,9%, молока – на 0,2%.

У господарствах населення за січень–червень 2014р. вироблено 59,7% м’яса, 60,3% молока, 56,6% яєць від загального їх виробництва в області.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса,  молока та яєць збільшено на 27,7% та 2,1% та 0,3% відповідно.

Перевищили рівень січня–червня минулого року по виробництву м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 12 районів, з них найсуттєвіше – Ямпільського (у 3,0 рази), Шосткинського (у 2,0 рази), Роменського (у 1,6 раза).

Виробництво молока проти січня–червня 2013р. збільшилося у 9 районах області, а найсуттєвіше – в сільгосппідприємствах Кролевецького (на 15,2%), Великописарівського (на 14,2%), Середино-Будського (на 12,0%).