Міськрайонна газета

Гордість Охтирщини

ПІДСУМКИ РОБОТИ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ЗА СІЧЕНЬ–ЛИПЕНЬ 2014Р.

 

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–липні 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 35,7 тис.т, молока – 253,4 тис.т, яєць – 270,7 млн.шт. Порівняно з січнем–липнем 2013р. виробництво м’яса збільшено на 8,2%, яєць – на 3,8%. Обсяг виробництва молока до січня–липня 2013р. склав 99,8%.

У господарствах населення за січень–липень 2014р. вироблено 59,1% м’яса, 60,5% молока, 58,1% яєць від загального їх виробництва в області.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса, яєць та молока збільшено на 21,7%, 2,4% та 1,3% відповідно. 

Перевищили рівень січня–липня 2013р. по виробництву м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 11 районів, з них найсуттєвіше – Ямпільського (у 2,6 раза), Шосткинського (у 2,0 рази), Роменського (на 48,2%).

Виробництво молока проти січня–липня 2013р. збільшилося у 9 районах області, а найсуттєвіше – в сільгосппідприємствах Кролевецького (на 13,1%), Середино-Будського (на 11,9%), Великописарівського (на 11,1%).